Çe este Revelatia ?!

 Revelația este actul prin care Dumnezeu încunoștiințează oamenii despre Voia Sa. Açest act se manifestă prin inspirația și călăuzirea dată de Dumnezeu. El aleğe când, cui, cum și çe anume descoperă despre Sine. Dumnezeu poate comunica direct cu oriçe formă a  Creației Sale:

”Când inspirat-a Domnul vostru înğerilor: “Eu sânt aiçi, vouă! Deçi întăriți-i pe çei care cred!...” - ROSTIREA (88)8:12

„Și revelat-a Domnul tău albinelor: Luați-vă, printre munți  case și printre copaçi, și printre çeea çe făuresc ei !” - ROSTIREA (70)16:68

Dacă aveți credința în faptul că açest univers a fost creat de Dumnezeu Unicul și că El a trimis omul în açeastă lume pentru un scop, atunçi cum este posibil să ne imağinăm că El, dupa crearea omului, L-ar putea lăsa în întuneric total - fără a-i comunica de çe a fost trimis în açeastă lume, care sânt îndatoririle lui, care este parcursul lui și cum poate realiza scopul vieții lui ?

Viața în această lume este un test și omul trebuie:

1.  Să se foloseasca în çel mai bun mod de açestea lume și de lucrurile create în ea.

2.  Să respecte leğile lui Dumnezeu Atotputernicul și rânduirea hotărâtă de El açestei lumi.

Pentru a îndeplini açeste două funcții omul are nevoie de cunoștiințe reale. Căçi, până când nu cunoaște realele caracteristiçi ale diferitelor lucruri și modul în care açestea îi pot fi de folos, el nu poate folosi nimic, din açeastă lume, în benefiçiul său.

Iar, până când nu cunoaște voia lui Dumnezeu, çeea çe Lui îi plaçe sau displaçe, va fi imposibil pentru om să ducă o viață în conformitate cu voința lui Dumnezeu. Deçi, Dumnezeu a creat trei surse prin care omul poate primi açeastă cunoaștere. Açestea sânt: simțurile, rațiunea, revelația

Omul, de-a lungul açestei vieți, poate afla multe lucruri prin intermediul simțurilor sale, multe altele prin intermediul rațiunii, dar cunoașterea naturii unor anumite lucruri, çe nu se poate obține prin intermediul açestor două surse, i se dăruiește omului prin Revelație.

Cunoștințele dobândite prin intermediul simțurilor nu pot fi descoperite prin rațiune. De exemplu: poți să realizezi că un perete este alb datorită faptului că îl vezi cu proprii ochi. Dar, cu ochii închiși va fi imposibil să afli çe culoare are peretele, bazându-te exclusiv pe puterea rațiunii. În mod similar, cunoștintele dobândite prin rațiune nu pot fi descoperite prin simțuri. De exemplu: nu puteți afla cine și de ce a făcut acel zid doar atingând-l. Dar puteți folosi rațiunea pentru a afla aceasta.

Apoi, sânt lucruri a căror cunoaștere nu poate fi dobândită niçi prin simțuri și niçi prin rațiune. De exemplu, pentru a afla cum putem folosi açestă construcție conform voinței Lui Dumnezeu, niçi simțurile și niçi rațiunea nu ne sânt de folos.

Pentru a răspunde la astfel de întrebari, mijocul prescris de Dumnezeu este Revelatia. Este limpede că Revelația este çea mai mare sursă de cunoaștere pentru om, çe i-a fost daruită pentru a-I furniza răspunsuri la întrebări despre viața lui și pentru a-i oferi călăuzire, lucruri çe n-ar putea fi atinse prin intermediul simțurilor ori rațiunii.

Dacă există credința în înțelepçiunea lui Dumnezeu, atunçi este obligatoriu să credem că El nu a lăsat slujitorii Lui în întuneric. Dimpotrivă, El a instituit un sistem de orientare, care este Revelația divină, materializată în actele de Înștiințare, Prevenire, Călăuzire și revelare ale sistemului Său prin Scripturi.